Bon dia!

Comencem en el nom del pare, del fill, i de l'Esperit Sant.

Amén.

dimecres, 3 d’abril del 2024

DIJOUS 4: PERQUÈ M’HAS VIST HAS CREGUT?

 


Aquest proper diumenge Jesús es manifesta als seus deixebles després de la seva passió i mort a la creu. Malauradament, Tomàs, un dels deixebles de Jesús, no hi és i quan els seus amics li diuen que Jesús se'ls ha manifestat en carn i ossos, ell no s'ho creu. Jesús torna a manifestar-se als seus deixebles set dies més tard, i en aquesta ocasió Tomàs sí que hi és. Jesús li fa saber que no ha de buscar creure amb els sentits. 

Què ens vol dir això?

Tots volem tenir evidències del que passa al món, volem tenir certeses que el que ens diuen o hem sentit dir està fonamentat en proves empíriques, comprovables, però la fe en Jesús és precisament la confiança en Aquell que no veiem, tot i que es fa present discretament en la nostra vida si li permetem. 

Com? 

1) Fent pregària; és resant que parlem amb Déu i també Déu actua.

2)  Veient Jesús en els altres i estimant-los, amb fets. Déu també parla a través de les persones que ens trobem.

3) Escoltant la seva paraula, per tant, llegint i escoltant els evangelis. Déu ens parla encara avui mitjançant els textos que hem sentit tantes vegades a casa, a l'escola o a missa i, cada vegada que els escoltem, ens diuen coses diferents segons el moment de la vida en què ens trobem.

4) Rebent els sagraments: per exemple, quan vam rebre el baptisme, o quan anem a missa i rebem l'eucaristia.

 

I tu, creus en res més, més enllà del que percebem pels sentits?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada