Cada vegada dediquem menys temps a
cuinar a les llars, cosa que explica l'auge en els darrers anys dels serveis de
food delivery, el consum dels quals s'ha incrementat un 55% en els darrers 5
anys. Aquest model de negoci contribueix a l'expansió del menjar brossa,
caracteritzat sovint per un alt consum de carn i aliments processats. També
promou la precarietat laboral, tal com denuncien els col·lectius de riders, i
fomenta la pèrdua d'enllaços: menjar sol, a qualsevol hora, davant de
l'ordinador, són pràctiques cada cop més freqüents.
El repartiment de menjar a domicili també contribueix a la crisi
ecològica i climàtica, per l'elevada ocupació de combustibles fòssils que
impliquen els desplaçaments i la quantitat inassumible de residus plàstics que
generen els envasos. És a dir, aquest model va en contra del que necessitem:
una alimentació sana, que recuperi les relacions de proximitat i amb una
petjada mínima de carboni.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada